Markkinoija

SANOFI

Vaikuttava aine

klobatsaami

Käyttötarkoitus

Epilepsian hoito yleensä samanaikaisesti muiden epilepsialääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkitys aloitetaan tavallisesti pienellä annoksella, jota nostetaan tarkkaillen lääkkeen vaikutusta ja samalla myös haittavaikutuksia. Lääkettä käytetään myös lapsipotilaille. Lääkitystä lopetettaessa annosta pienennetään asteittain, koska taudin oireet voivat muuten pahentua.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit voidaan ottaa ruokailusta riippumatta kokonaisena, tai murskattuna omenasoseen seassa. Alkoholia vältettävä hoidon aikana. Hoitoa ei saa keskeyttää äkillisesti.

Vaikutustapa

Klobatsaami vähentää lihaskouristuksia keskushermoston välityksellä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat uneliaisuus ja väsymys, erityisesti suurilla annoksilla ja hoidon alussa. Joskus saattaa esiintyä myös ruokahaluttomuutta, ärtyisyyttä, aggressiivisuutta, rauhattomuutta, masennusta, levottomuutta, huimausta, tarkkaavaisuushäiriöitä, puheen hitautta, päänsärkyä, vapinaa, haparointia, suun kuivumista, pahoinvointia ja ummetusta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä.

Ulkonäkö

Valkoinen pyöreä tabletti, halkaisija 7 mm, tabletti on kaksoiskupera, toisella puolella on Hoechstin logo ja toisella puolella jakoura ja tuotekoodi. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin 5 mg:n annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot