Markkinoija

ASTELLAS PHARMA

Vaikuttava aine

leuproreliini

Käyttötarkoitus

Eturauhassyövän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkeannos annetaan yleensä 1-6 kuukauden välein.

Lääkkeen ottaminen

Lääkäri tai hoitaja pistää lääkkeen ihon alle.

Vaikutustapa

Leuproreliini vähentää testosteronin eli mieshormonin tuotantoa. Näin se hillitsee hormonien haitallisia vaikutuksia eturauhassyövässä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat kuumat aallot, mustelmat, ihon punoitus, väsymys sekä ohimenevä paikallinen pistoskohdan ärsytys. Joskus voi esiintyä myös nenänielun tulehduksia, pahoinvointia, ripulia, ihon kutinaa, yöhikoilua, nivel-, lihas- tai raajakipuja, virtsaamisvaikeuksia, kivesten surkastumista/kipua, hedelmättömyyttä, huonovointisuutta tai rintojen liikakasvua/aristusta. Mahdolliset väsymys, huimaus tai näköhäiriöt voivat heikentää ajokykyä.

Jos hoidon aikana ilmenee äkillistä päänsärkyä, oksentelua, mielentilan muutoksia, pyörtymistä, silmä- tai näköoireita, on otettava välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää naisille.

Säilytys

Jääkaapissa (2−8 °C) alkuperäispakkauksessa, kosteudelta suojassa. Valmisteen on oltava huoneenlämpöistä ennen pistämistä (otettava pois jääkaapista noin 30 minuuttia ennen käyttöä). Voidaan säilyttää myös alkuperäispakkauksessa huoneenlämmössä (alle 25 °C) enintään 4 viikon ajan.

Ulkonäkö

Injektiokuiva-aine (ruisku B): Esitäytetty ruisku, jossa valkoista tai melkein valkoista jauhetta.Liuotin (ruisku A): Esitäytetty ruisku, jossa kirkasta, väritöntä tai kellertävää/ruskehtavaa liuosta.

Hinta ja pakkaustiedot