Markkinoija

BERLIN-CHEMIE/A. MENARINI

Vaikuttava aine

ambroksoli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään irroittamaan limaa keuhkoputkista keuhkojen ja keuhkoputkien sairauksissa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä aikuisille ja yli 12 vuotiaille yksi tabletti, puolikas poretabletti tai 5 millilitraa oraaliliuosta 2-3 kertaa päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina, oraaliliuos otetaan mittalusikalla ja poretabletit liuotetaan lasilliseen vettä ennen juomista. Lääkeannos otetaan aterian jälkeen.

Vaikutustapa

Ambroksoli muuttaa sitkeää limaa helpommin irtoavaksi, jolloin lima pystytään helpommin yskimään pois keuhkoista.

Haittavaikutukset

Joskus voi esiintyä pahoinvointia, makuaistin muuttumista tai suun ja nielun tunnottomuutta. Yskänärsytystä hillitseviä yskänlääkkeitä ei pidä käyttää samanaikaisesti.Jos oireet eivät lievity 4−5 vuorokauden kuluessa tai jos ne pahenevat, tulee ottaa heti yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Oraaliliuos: Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (+15-25ºC). Käyttökelpoista 6kk avaamisen jälkeen.Poretabl.: Alle +30 °C. Pidä putkilo tiiviisti suljettuna, koska valmiste on herkkä valolle ja kosteudelle.Tabl.: Alle +25ºC.

Ulkonäkö

Oraaliliuos: Kirkas, väritön tai hieman kellertävä neste.Poretabl.: Pyöreät, valkoiset tabletit, joiden toisella puolella on jakoura. Poretabletit voidaan puolittaa.Tabl.: Valkoinen, pyöreä, kummaltakin puolelta litteä viistoreunainen tabletti, jossa jakouurre toisella puolella. Tabletti voidaan jakaa kahteen yhtä suureen osaan.

Hinta ja pakkaustiedot