Markkinoija

MCNEIL, A DIVISION OF JANSSEN-CILAG

Vaikuttava aine

loperamidi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ripulin hoitoon. Lääkettä voidaan käyttää myös suoliavannepotilailla vähentämään ulosteiden määrää.

Annostus

Hoito aloitetaan kahdella tabletilla/kapselilla, minkä jälkeen otetaan yksi tabletti/kapseli jokaisen ripuliulosteen jälkeen, enintään 8 tablettia/kapselia vuorokaudessa. 6-11-vuotiaille lapsille vain lääkärin määräyksellä, jolloin annostus lääkärin ohjeen mukaan. Lääkettä ei tule antaa alle 6-vuotiaille lapsille.

Jos ripuli jatkuu rajuna tai lääke ei ala vaikuttaa kahden vuorokauden kuluessa, se pitää lopettaa ja ottaa yhteys lääkäriin.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit ja tabletit otetaan nesteen kera. Suussa hajoava tabletti laitetaan kielen päälle, jossa se alkaa hajota muutaman sekunnin kuluessa. Hajoamisen jälkeen tabletti niellään veden kanssa tai ilman.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa ruoansulatuskanavassa siten, että se vähentää suoliston liikehdintää ja kouristelutaipumusta, jolloin ripulointi vähenee. Se lisää myös peräaukon sulkijalihaksen jännitystä ja vähentää ulostamispakkoa.

Haittavaikutukset

Hoidon aikana voi esiintyä ummetusta, pahoinvointia ja ilmavaivoja jotka voivat kaikki johtua myös itse taudista. Muita melko yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky ja huimaus.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkettä ei suositella imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Suussa hajoava tabletti on herkkä kosteudelle. Muuten ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä, alle +25 °C.

Ulkonäkö

Tabletti: Valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera, halkaisija n. 8 mm, koodi L2.Kapseli: Kova liivatekapseli, jonka toinen pää on tumman harmaa ja toinen vihreä. Kapselissa on painatus IMODIUM JANSSEN. Kapseli sisältää valkoista tai melkein valkoista jauhetta. Kapseli, pehmeä: Kirkas, sininen, soikea, pehmeä kapseli.Suussa hajoava tabletti: Valkoinen tai melkein valkoinen, pyöreä tabletti.

Hinta ja pakkaustiedot