Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

klaritromysiini

Käyttötarkoitus

Erilaisten bakteerien aiheuttamien tulehdusten hoito, etenkin hengitysteissä ja ihossa. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään runsaan nesteen (esim. vesilasillisen) kera ruokailusta riippumatta. Pulloa ravistellaan hyvin ennen oraalisuspension ottamista, ja oraaliliuosta annostellaan millilitroina ruiskun avulla.Lääke vaikuttaa parhaiten, kun sitä on elimistössä tarpeeksi suuria määriä riittävän pitkään. Tämän vuoksi kuuri kannattaa ottaa loppuun ja noudattaa annostusohjetta muutoinkin tarkasti.

Vaikutustapa

Klaritromysiini on makrolidiantibiootti. Se tappaa bakteereita estämällä niitä valmistamasta valkuaisaineita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä unettomuutta, makuhäiriöitä, päänsärkyä, mahavaivoja, ihottumaa tai hikoilua. Mahdolliset huimaus, sekavuus ja ajan tai paikan tajun heikkeneminen voivat heikentää ajokykyä.

Jos ilmenee ruokahaluttomuutta, keltaisuutta, virtsan tummuutta, kutinaa tai vatsan alueen aristusta, otettava yhteys lääkäriin.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Tabletit: Alle 25 °C, alkuperäispakkauksessa, valolta suojassa.Rakeet oraalisuspensiota varten: Avaamaton pullo: Alle 25 °C, alkuperäispakkauksessa, valolta suojassa. Käyttövalmis suspensio: Alle 30 °C, alkuperäispakkauksessa, valolta suojassa. Käytettävä 14 vuorokauden kuluessa.

Ulkonäkö

250 mg tabl: Keltainen ja soikea, koko n. 16 x 8 x 6 mm.500 mg tabl: Keltainen ja soikea, koko n. 19 x 9 x 7 mm.Rakeet oraalisuspensiota varten: Vaihtelevat sävyltään valkoisesta vaaleankeltaiseen/vaaleanharmaaseen.Käyttövalmis oraalisuspensio: Vaihtelee sävyltään valkoisesta vaaleankeltaiseen/vaaleanharmaaseen ja on rakenteeltaan rakeinen.

Hinta ja pakkaustiedot