Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

tramadoli

Käyttötarkoitus

Keskivaikeiden ja vaikeiden kipujen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, kivun luonteesta ja voimakkuudesta riippuen.

Lääkkeen ottaminen

Lääkkeen voi ottaa ruokailusta riippumatta. Kapselit otetaan kokonaisina ja pureskelematta vesilasillisen kera. Liukenevat tabletit liuotetaan vähintään puoleen desilitraan vettä ennen lääkkeen ottamista. Tipat voi ottaa pienen nestemäärän kera tai sokeripalaan imeytettynä. Terveydenhuollon ammattilainen antaa injektionesteen ihon alle, lihakseen tai suoneen.

Alkoholin käyttöä on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Tramadoli on opioideihin kuuluva kipulääke. Se vaikuttaa hermosolujen toimintaan keskushermostossa (selkäytimessä ja aivoissa) siten, että kipuaistimus lievittyy.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pahoinvointi ja huimaus. Joskus voi esiintyä myös päänsärkyä, tokkuraisuutta, oksentelua, ummetusta, suun kuivumista, hikoilua tai väsymystä.

Saattaa heikentää ajokykyä. Jos ilmenee uneliaisuutta, huimausta, vapinaa, näkö- tai havaintohäiriöitä, autolla ajoa on vältettävä.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden aikana. Ei pidä käyttää imetyksen aikana, mutta yksittäinen lääkeannos ei yleensä edellytä imetyksen keskeyttämistä.

Säilytys

Kapselit ja liukenevat tabletit: Alle 25 °C.Tipat ja injektioneste: Huoneenlämmössä (15-25 °C), tipat alkuperäispakkauksessa.

Ulkonäkö

Kaps.: Pitkänomainen, keltainen, kiiltävä, kova gelatiinikapseli, jonka sisällä valkoinen tai vaaleankeltainen jauhe.Liukeneva tabl.: Valkoinen tai lähes valkoinen piparmintun tuoksuinen pyöreä liukeneva tabletti, jossa viistotut reunat, halk. 10,1 mm, korkeus 4,0 mm, toisella puolella jakoura ja merkintä T4, toisella puolella Grünenthal-logo.Tipat: Väritön tai hieman kellertävä, hieman viskoosi, piparmintun ja aniksen makuinen ja tuoksuinen liuos.​​​​​​​Injektioneste: Kirkas, väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot