Markkinoija

SANTEN

Vaikuttava aine

timololi

Käyttötarkoitus

Kohonneen silmänpaineen alentaminen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tavallisesti hoitotasapainossa riittää yksi tippa kerran päivässä sairaaseen silmään.

Lääkkeen ottaminen

Kädet pitää pestä ennen käyttöä ja välttää silmän ja sen ympäristön koskettamista tippapullon kärjellä. Epäasianmukaisesti käsiteltyihin silmätippapulloihin voi joutua silmätulehduksia aiheuttavia bakteereita. Kontaminoituneiden silmätippojen käyttö voi johtaa silmän vakavaan vaurioitumiseen ja edelleen näön menetykseen.

Pakkauksessa olevassa selosteessa on yksityiskohtaiset ohjeet Ocumeter Plus -pullon käytöstä. Näihin tulee tutustua huolella ennen käyttöä.

Vaikutustapa

Timololi kuuluu beetasalpaajien lääkeryhmään. Se alentaa silmänpainetta vähentämällä silmän sisällä virtaavan kammionesteen muodostumista.

Haittavaikutukset

Lääke ei yleensä aiheuta haittoja. Silmistä verenkiertoon imeytyessään lääke saattaa laskea verenpainetta ja pulssia ja astmaatikoilla supistaa keuhkoputkia. Astmaa sairastavat eivät saa käyttää timololisilmätippoja. Tiputusta seuraava ohimenevä näön hämärtyminen voi heikentää ajokykyä.

Otettava välittömästi yhteyttä lääkäriin, jos ilmaantuu silmäreaktioita, erityisesti sidekalvontulehdusta ja silmäluomireaktioita, hoidon jatkon arvioimiseksi. 

Jos käyttää pehmeitä piilolinssejä, lääkkeen käytöstä pitää neuvotella lääkärin kanssa. Lääkkeen sisältämä säilöntäaine bentsalkonikloridi voi värjätä piilolinssejä tai aiheuttaa silmä-ärsytystä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C, valolta suojassa. Pullo pidettävä ulkopakkauksessa. Avatun pullon kelpoisuusaika on 28 vuorokautta.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai kellertävä liuos. 

Hinta ja pakkaustiedot