Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

seritinibi

Käyttötarkoitus

Tietyn tyyppisen ei-pienisoluisen keuhkosyövän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. 

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään kokonaisina veden kera samaan aikaan joka päivä. Niitä ei saa pureskella eikä murskata. Lääke otetaan ruokailun yhteydessä, paitsi jos lääkäri ohjeistaa toisin. Greippiä ja greippimehua on vältettävä hoidon aikana.

Jos annos jää väliin, unohtunut annos otetaan heti muistettaessa, paitsi jos seuraavaan annokseen on alle 12 tuntia aikaa. Jos ilmenee oksentelua, ei oteta lisäannosta vaan hoitoa jatketaan normaalin annosaikataulun mukaan.

Vaikutustapa

Seritinibi on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat anemia, ruokahalun heikkeneminen, painonlasku, vatsavaivat, ihottuma ja väsymys. Joskus voi esiintyä myös näköhäiriöitä, sydänoireita, keuhkokuumetta ja erilaisia muutoksia laboratoriotutkimusten tuloksissa. Mahdolliset väsymys ja näköhäiriöt voivat heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Naisten on käytettävä erittäin tehokasta ehkäisyä hoidon aikana ja 3 kuukauden ajan hoidon päättymisen jälkeen.Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 ºC).

Ulkonäkö

Kapseli, jossa on valkoinen, läpinäkymätön alaosa ja sininen, läpinäkymätön yläosa. Yläosassa on painomerkintä ”LDK 150MG” ja alaosassa ”NVR”. Kapseli sisältää valkoista tai luonnonvalkoista jauhetta.

Hinta ja pakkaustiedot