Markkinoija

VALNEVA

Vaikuttava aine

Japanin aivotulehdusvirus

Käyttötarkoitus

Rokote on tarkoitettu vähintään 2 kuukautta vanhoille lapsille ja aikuisille. Virusta tavataan pääsääntöisesti Aasiassa. Se tarttuu ihmiseen infektoitunutta eläintä (esimerkiksi sikoja) pistäneiden hyönteisten pistosta. Monille tartunnan saaneille ihmisille tulee lieviä oireita tai niitä ei tule lainkaan. Vakavammin sairastuvilla aivotulehdus alkaa yleensä flunssan kaltaisella sairaudella, jossa ilmenee kuumetta, vilunväristyksiä, väsymystä, päänsärkyä, pahoinvointia ja oksentamista. Varhaisessa vaiheessa esiintyy myös sekavuutta ja levottomuutta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Rokotus vaatii kaksi pistokertaa, joista jälkimmäinen annetaan yleensä noin neljä viikkoa ensimmäisestä.

Lääkkeen ottaminen

Lääkäri tai hoitaja pistää rokotteen olkavarren lihakseen.

Vaikutustapa

Rokote saa aikaan vasta-aineiden muodostuksen Japanin aivotulehdusta vastaan. Rokotusohjelma tulisii saada valmiiksi noin viikkoa ennen mahdollista altistumista Japanin aivotulehdusvirukselle. Suojavaikutuksen kestoa ei vielä tiedetä. Rokotteen antama suoja ei ole aina täydellinen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, lihaskipu, väsymys ja pistoskohdan reaktiot (kipu, arkuus). Joskus voi esiintyä myös pahoinvointia, flunssaa muistuttavía oireita ja kuumetta.

Raskaus ja imetys

Rokottamista raskauden ja imetyksen aikana tulee välttää.

Säilytys

Jääkaapissa (2 °C - 8 °C) alkuperäispakkauksessa valolta suojattuna. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Kirkas neste, jossa valkoista sakkaa.

Hinta ja pakkaustiedot