Markkinoija

GEDEON RICHTER

Vaikuttava aine

gestodeeni, etinyyliestradioli

Käyttötarkoitus

Raskauden ehkäisy.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Kolmen peräkkäisen viikon aikana kiinnitetään kerran viikossa aina samana viikonpäivänä yksi uusi laastari ja samalla käytetty laastari poistetaan. Neljännellä viikolla laastaria ei käytetä. Yhden viikon kuluttua viimeisen laastarin poistamisesta aloitetaan uusi 4 viikon jakso, jolloin kiinnitetään uusi laastari samana viikonpäivänä kuin aiemmin. Laastarin käyttöjaksojen välissä ei saa olla 7 päivää pidempää laastaritonta taukoa.

Lääkkeen ottaminen

Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen käyttöä varten. Laastari kiinnitetään puhtaalle, kuivalle, ehjälle ja terveelle, mieluiten karvattomalle, iholle (ei rintoihin) kiinnityskohtia vaihdellen. Laastari voidaan kiinnittää vatsaan, pakaroihin ja olkavarren ulkopuolelle. Muita paikallisesti annosteltavia tuotteita, kuten meikkejä tai voiteita, ei saa levittää sille ihoalueelle, jolle laastari on kiinnitetty tai jolle se kiinnitetään. Laastarin kunnollinen kiinnittyminen on tarkistettava päivittäin.

Maksaläiskien saamiseen taipuvaisten vältettävä aurinkoa ja solariumia käytön aikana.

Vaikutustapa

Valmiste sisältää estrogeenia ja keltarauhashormonia, jotka ehkäisevät raskautta usealla, toisiaan täydentävällä tavalla, joista tärkemmät ovat ovulaation eli munasolun irtoamisen esto ja kohdunkaulan eritteen muuttuminen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat laastarin kiinnityskohdan reaktiot. Joskus voi esiintyä myös mielialan muutoksia, migreeniä, pahoinvointia, emätinverenvuotoa ja rintakipua.

Veritulppien ja eräiden kasvainten vaara voi hieman kasvaa, minkä vuoksi valmisteen käyttö arvioidaan huolella ennen sen aloittamista.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Alkuperäisessä suojapussissa, valolta ja kosteudelta suojassa. 

Ulkonäkö

Laastari on pyöreä, läpinäkyvä ja sen koko on 11 cm2. Tarrapuolella on kaksiosainen, neliönmuotoinen, kiiltävä ja kirkas suojakalvo.

Hinta ja pakkaustiedot