Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

nifedipiini

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen alentaminen sekä angina pectoriksen eli rintakipukohtausten ehkäiseminen. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä lääke otetaan kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Depottabletit niellään vesilasillisen kera kokonaisina ruokailusta riippumatta. Niitä ei saa jakaa, pureskella eikä murskata. Ne saa ottaa läpipainopakkauksesta pois vasta juuri ennen lääkkeen ottamista. Depottabletti vapauttaa lääkeainetta pitkän ajan kuluessa. Greippimehun käyttöä on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Nifedipiini kuulu ns. kalsiumsalpaajiin ja se vähentää ääreisverisuonien aiheuttamaa vastusta verenkierrolle, jolloin sydämen kuorma kevenee ja verenpaine alenee. Lääke laajentaa myös sepelvaltimoita, jotka kuljettavat tuoretta verta sydänlihakselle. Tämä vähentää angina pectoris -kipujen ilmaantumista.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä, turvotusta, verisuonien laajenemista, ummetusta tai pahoinvointia. Lääke saattaa heikentää ajokykyä etenkin hoidon alussa tai lääkitystä vaihdettaessa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Alkuperäispakkauksessa, valolta ja kosteudelta suojassa. Ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

20 mg depottabl: Vaaleanpunainen, kupera, pyöreä. Merkintä 'Adalat 20'.30 mg depottabl: Vaaleanpunainen, kupera, pyöreä. Merkintä 'Adalat 30'.60 mg depottabl: Vaaleanpunainen, kupera, pyöreä. Merkintä 'Adalat 60'.

Hinta ja pakkaustiedot