Markkinoija

ASTRAZENECA

Vaikuttava aine

budesonidi, formoteroli

Käyttötarkoitus

 

Astman hoito, silloin kun tarvitaan Symbicortin sisältämien kahden eri tavalla vaikuttavan lääkeaineen yhdistelmää. Vaikean keuhkoahtaumataudin hoito.

Annostus

 

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkettä käytetään säännöllisesti myös silloin kun oireita ei ole.

Lääkkeen ottaminen

 

Symbicort Turbuhaler toimii sisäänhengityksen voimalla. Kun potilas hengittää sisään inhalaattorin suukappaleen kautta, lääkeaine kulkeutuu ilman mukana hengitysteihin. Lääkehoitoa ei tule keskeyttää äkillisesti.

On tärkeää neuvoa potilasta

  • lukemaan huolellisesti käyttöohjeet pakkauksessa olevasta pakkausselosteesta
  • hengittämään sisään voimakkaasti ja syvään suukappaleen kautta varmistuakseen optimaalisen annoksen kulkeutumisen keuhkoihin
  • olemaan hengittämättä ulos suukappaleen kautta
  • sulkemaan Symbicort Turbuhaler huolellisesti käytön jälkeen
  • kurlaamaan suunsa vedellä ja sylkemään se pois jokaisen ylläpitoannoksen inhaloinnin jälkeen nielun sienitautien minimoimiseksi. Jos sammasta esiintyy, potilaan tulee kurlata suunsa vedellä ja sylkeä se pois myös jokaisen tarvittaessa otetun inhalaation jälkeen.

Vaikutustapa

 

Budesonidi on kortisonin synteettinen johdos, joka rauhoittaa astmaan liittyvää keuhkoputkien tulehdusta. Tällöin hengenahdistus ja liman eritys vähenevät. Budesonidi kuuluu ns. hoitaviin astmalääkkeisiin. Formoteroli on pitkävaikutteinen sympatomimeetti, joka tehostaa budesonidin oireita ehkäisevää vaikutusta laajentamalla keuhkoputkia pitkään. Varsinaisten astmakohtausten varalta on hyvä aina pitää saatavilla nopeavaikutteista avaavaa astmalääkettä. Lääkärin harkinnan mukaan oireisiin voidaan ottaa myös lisäannoksia Symbicortia.

Haittavaikutukset

 

Joskus voi ilmetä mm. sydämen tykytystä, päänsärkyä, käsien vapinaa, lievää ärsytystä kurkussa tai äänen käheyttä. Joillekin saattaa ilmaantua suuhun sammasta. Tätä ehkäisee ja auttaa suun huuhtelu vedellä aina lääkkeen ottamisen jälkeen.

Raskaus ja imetys

 

Lääkäri arvioi käytön tarpeellisuuden raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

 

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

 

Valkoinen jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot