Markkinoija

BIOGEN

Vaikuttava aine

daklitsumabi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään aaltomaisen MS-taudin hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1 pistos kerran kuukaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke pistetään ihon alle. Terveydenhuollon ammattilainen opettaa oikean pistostekniikan. Jos annos myöhästyy alle kaksi viikkoa, se pistetään viipymättä ja jatketaan alkuperäistä aikataulua. Jos on kulunut yli kaksi viikkoa, annos jätetään väliin ja jatketaan alkuperäistä aikataulua. Kaksinkertaista annosta ei oteta.

Vaikutustapa

Lääke on biologinen vasta-aine, joka vähentää T-valkosolujen liiallista toimintaa ja siten lievittää MS-taudin oireita ja hidastaa sen etenemistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat hengitystieinfektiot. Joskus saattaa esiintyä myös imusolmukkeiden turvotusta, anemiaa, masennusta, nielukipua, ripulia, erilaisia iho-oireita, kuumetta, maksa-arvojen muutoksia ja pienentyneitä valkosolumääriä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Jääkaapissa (2 °C – 8 °C), ei saa jäätyä. Säilytetään alkuperäispakkauksessa, herkkä valolle. Voidaan säilyttää huoneenlämmössä (enintään 30 °C) alkuperäispakkauksessa 30 vuorokauden ajan. Jos lääke on lämmennyt huoneenlämpöön, sitä ei saa laittaa takaisin jääkaappiin. Jos lääke on ollut pois jääkaapista yhteensä yli 30 vuorokautta tai ei ole varmuutta, kuinka kauan lääke on ollut huoneenlämmössä, se on hävitettävä.

Ulkonäkö

Väritön tai hieman kellertävä, kirkas tai hieman opaalinhohtoinen liuos, jonka pH on 6.

Hinta ja pakkaustiedot