Markkinoija

EISAI

Vaikuttava aine

lenvatinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään pitkälle edenneeseen munuaissyöpään yhdessä everolimuusi-lääkkeen kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä lääkettä otetaan kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan ruokailusta riippumatta aina suunnilleen samaan aikaan päivästä. Kapselit voidaan niellä kokonaisina, tai niistä voidaan valmistaa suspensio. Tällöin kapselit laitetaan rikkomatta tai murskaamatta niitä pieneen lasiin, jossa on ruokalusikallinen vettä tai omenamehua. Kapselit on jätettävä nesteeseen vähintään 10 minuutiksi ja seosta on sekoitettava vähintään 3 minuutin ajan, jotta kapselin kuoret liukenevat. Tämän jälkeen suspensio niellään. Juomisen jälkeen lasiin lisätään saman verran (yksi ruokalusikallinen) vettä tai omenamehua. Lasin sisältöä pyöräytetään muutaman kerran, minkä jälkeen lisätty neste niellään. Potilasta hoitava henkilö ei saa avata kapselia, jotta vältetään toistuva altistuminen kapselin sisällölle.

Jos annos myöhästyy yli 12 tuntia, se jätetään väliin ja seuraava annos otetaan tavalliseen aikaan.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat virtsatieinfektiot, muutokset verisolu- ja maksa-arvoissa sekä muissa laboratorioarvoissa. kilpirauhasen vajaatoiminta, vähentynyt ruokahalu, painon lasku, unettomuut, huimaus, päänsärky, makuhäiriöt, verenvuoto, mahaoireet, iho-oireet, hiustenlähtö, lihas- ja nivelkivut, väsymys ja voimattomuus. Joskus saattaa esiintyä myös sydänhäiriöitä ja huonovointisuutta.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden aikana ilman erittäin painavia syitä. Hoidon aikana ja yhden kuukauden ajan sen päättymisestä käytettävä luotettavaa ehkäisyä. Hormonaalisen ehkäisyn (esim. ehkäisytablettien) teho saattaa heikentyä, joten lisäksi käytettävä esim. estemenetelmää. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C, alkuperäisessä läpipainopakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Kaps 4 mgKellertävän punainen runko ja kellertävän punainen kansi. Pituus on noin 14,3 mm. Kanteen on merkitty mustalla musteella ”Є” ja runkoon ”LENV 4 mg”.

Kaps 10 mgKeltainen runko ja kellertävän punainen kansi. Pituus on noin 14,3 mm. Kanteen on merkitty mustalla musteella ”Є” ja runkoon ”LENV 10 mg”.

Hinta ja pakkaustiedot