Markkinoija

BRISTOL-MYERS SQUIBB

Vaikuttava aine

atatsanaviiri, kobisistaatti

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään HI-viruksen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan 1 tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan ruoan kanssa. Se pitää niellä kokonaisena, ei saa pureskella, katkaista, jakaa eikä murskata. Jos annos unohtuu ja huomataan alle 12 tunnin kuluttua, annos otetaan mahdollisimman pian ruoan kanssa. Jos annos myöhästyy yli 12 tuntia, se jätetään väliin ja palataan normaaliin aikatauluun.

Vaikutustapa

Atatsanaviiri estää HI-viruksen proteaasientsyymiä, jolloin viruksen lisääntyminen heikkenee. Kobisistaatti tehostaa atatsanaviirin vaikutusta. 

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat silmänvalkuaisten ja ihon kellertäminen sekä pahoinvointi. Joskus saattaa esiintyä myös ruokahalun lisääntymistä, unihäiriöitä, päänsärkyä, huimausta, uneliaisuutta, makuaistin häiriöitä, mahaoireita, ihottumaa ja uupumusta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. HI-virusta sairastavien naisten ei tulisi imettää, ettei virus tarttuisi vauvaan maidon välityksellä.

Säilytys

Alle 30 °C.

Ulkonäkö

Vaaleanpunainen, soikea, kaksoiskupera, kalvopäällysteinen tabletti, jonka mitta on noin 19 mm x 10,4 mm, jossa painatus "3641" toisella puolella ja sileä pinta tabletin toisella puolella.

Hinta ja pakkaustiedot