Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

perindopriili, indapamidi

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään runsaan nesteen kera aamulla ennen ateriaa.

8 mg/2,5 mg tableteissa oleva jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Vaikutustapa

Perindopriili estää angiotensiini -nimisen aineen muuttumista muotoon, joka supistaa verisuonia ja kohottaa verenpainetta. Näin verenpaine laskee. Indapamidi poistaa ylimääräistä nestettä elimistöstä ja tehostaa perindopriilin verenpainetta alentavaa vaikutusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä yliherkkyyttä, näön heikentymistä, päänsärkyä, huimausta, verenpaineen laskua, tunto- tai makuhäiriöitä, tinnitusta, yskää, hengenahdistusta, mahavaivoja, ihottumaa, kutinaa, lihaskouristuksia tai heikkoutta.

Etenkin hoidon alussa ilmenevät mahdolliset verenpaineen laskuun liittyvät oireet, kuten huimaus, voivat haitata ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden toisen eikä kolmannen kolmanneksen aikana. Ei suositella ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 30 °C alkuperäispakkauksessa, kosteudelta suojassa.

Ulkonäkö

4 mg/1,25 mg tabl: Soikea, valkoinen, hieman kaksoiskupera reunoistaan viistottu.8 mg/2,5 mg tabl: Valkoinen, soikea, hieman kaksoiskupera ja toisella puolella jakouurre. 

Hinta ja pakkaustiedot