Markkinoija

AVANSOR PHARMA

Vaikuttava aine

imatinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään lasten ja aikuisten kroonisen myelooisen leukemian ja tiettyjen akuuttien leukemiatyyppien hoitoon. Sillä voidaan hoitaa myös muita harvinaisempia verisolusyöpä- ja sarkoomatyyppejä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi tai kaksi lääkeannosta päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan aterian yhteydessä ison vesilasillisen kera. Jos on nielemisvaikeuksia, kapseli voidaan avata ja sisältö sekoittaa lasilliseen (hiilihapotonta) vettä tai omenamehua. . Hedelmällisessä iässä olevien naisten käsiteltävä kapselin sisältöä varoen (ei saa joutua iholle, silmiin tai hengitysteihin). Kädet pestään heti avoimien kapselien käsittelyn jälkeen.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka hidastaa syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat verisolumuutokset, päänsärky, mahaoireet, silmäkuoppien ja alaraajojen turvotukset, ihottuma, lihas- ja luustokivut, väsymys ja nesteen kertyminen elimistöön. Joskus voi esiintyä myös unettomuutta, huimausta, tunto- ja makuhäiriöitä, erilaisia iho-oireita, verenvuotoja, silmäongelmia, hengenahdistusta, hiustenlähtöä, yöhikoilua ja vilunväreitä. Jos paino nousee hoidon aikana nopeasti, tulee ottaa yhteyttä lääkäriin.

Lääkkeellä on runsaasti yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista samanaikaisista lääkityksistä tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä saa käyttää raskauden aikana ilman erityisen painavia syitä. Hoidon aikana on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 30°C, alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Kova liivatekapseli (15.9 mm x 5.8 mm), jonka ylä- ja alaosat ovat väriltään ruskea/oranssi ja, jonka yläosassa on mustilla kirjaimilla merkintä ”I9AB 100”.

Hinta ja pakkaustiedot