Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

valsartaani, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta.

 Alkoholin käytössä on noudatettava varovaisuutta, koska se saattaa alentaa verenpainetta entisestään ja suurentaa huimauksen ja pyörrytyksen riskiä.

Vaikutustapa

Valsartaani kuuluu angiotensiini II -reseptorin salpaajiin. Se estää verisuonia supistavien aineiden muodostumista elimistössä, jolloin verisuonten seinämät rentoutuvat ja verenpaine alenee. Hydroklooritiatsidi kuuluu tiatsididiureettien lääkeryhmään. Se lisää virtsaneritystä ja alentaa siten verenpainetta.

Haittavaikutukset

Tämän yhdistelmävalmisteen haittavaikutukset ovat harvinaisia. Mahdolliset huimaus ja väsymys voivat heikentää ajokykyä.

Lääkkeen sisältämä hydroklooritiatsidi saattaa suurentaa ihosyövän riskiä. Iho tulisi tutkia säännöllisesti ja lääkärille pitää ilmoittaa viipymättä uusista ihomuutoksista. Iho tulisi suojata auringonvalolta ja UV-säteilyltä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 30 °C.

Ulkonäkö

80 mg/12,5 mg tabl: Valkoinen tai melkein valkoinen, ovaalinmuotoinen, viistoreunainen, kaksoiskupera, toisella puolella merkintä ”1071” ja toinen puoli tasainen. Koko n. 12,3 x 6,4 mm.160 mg/12,5 mg tabl: Vaaleanpunainen, ovaalinmuotoinen, viistoreunainen, kaksoiskupera, toisella puolella merkintä ”1072” ja toinen puoli tasainen. Koko n. 15,5 x 8,0 mm.160 mg/25 mg tabl:  Keltainen, ovaalinmuotoinen, viistoreunainen, kaksoiskupera, jakouurre tabletin molemmilla puolilla. Koko n. 15,7 x 8,0 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot