Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

palbosiklibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään tiettyjen levinneiden rintasyöpämuotojen hoitoon yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1 kapseli kerran päivässä kolmen viikon jaksoissa, joiden välillä on viikon tauko.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan suunnilleen samaan aikaan päivittäin. Se tulee ottaa aterian kanssa (mutta ei greipin eikä greippimehun). Kapseli niellään kokonaisena, sitä ei saa pureskella, murskata eikä avata. Vain ehjän kapselin saa ottaa. 

Jos potilas oksentaa annoksen jälkeen, annos jätetään väliin ja seuraava annos otetaan tavalliseen aikaan.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat tulehdukset, muutokset verisoluarvoissa, ruokahalun heikkeneminen, mahavaivat, ihottuma, hiustenlähtö ja väsymys. Joskus saattaa esiintyä myös makuhäiriöitä, silmäongelmia, nenäverenvuotoa, ihon kuivumista, voimattomuutta, kuumetta ja maksa-arvojen muutoksia.

Jos hoidon aikana nousee kuume, otettava heti yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei tulisi käyttää raskauden aikana. Hoidon aikana tulee käyttää hyvin tehokasta ehkäisyä (esim. kahta eri estemenetelmää). Hoidon aikana ei saa imettää.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

IBRANCE 75 mg kovat kapselitLäpinäkymätön kova kapseli, jonka runko-osa on vaaleanoranssi (valkoisella merkintä ”PBC 75”) ja kansiosa vaaleanoranssi (valkoisella merkintä ”Pfizer”). Kapselin pituus on 18,0 ± 0,3 mm.

IBRANCE 100 mg kovat kapselitLäpinäkymätön kova kapseli, jonka runko-osa on vaaleanoranssi (valkoisella merkintä ”PBC 100”) ja kansiosa keltaruskea (valkoisella merkintä ”Pfizer”). Kapselin pituus on 19,4 ± 0,3 mm.

IBRANCE 125 mg kovat kapselitLäpinäkymätön kova kapseli, jonka runko-osa on keltaruskea (valkoisella merkintä ”PBC 125”) ja kansiosa keltaruskea (valkoisella merkintä ”Pfizer”). Kapselin pituus on 21,7 ± 0,3 mm.

Hinta ja pakkaustiedot