Markkinoija

MSD

Vaikuttava aine

enalapriili, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Korkean verenpaineen hoito. Kahden lääkeaineen yhdistelmävalmistetta käytetään tilanteessa, jossa hoito pelkästään yhtä lääkeainetta käyttäen ei alenna riittävästi verenpainetta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Alkoholi laajentaa verisuonia ja saattaa herkillä ihmisillä voimistaa haitallisesti verenpainelääkkeen vaikutusta.

Vaikutustapa

Lääkkeen sisältämä enalapriili on ACE-estäjä ja hydroklooritiatsidi on diureetti. Ne alentavat verenpainetta estämällä verisuonia supistavien aineiden muodostumista elimistössä ja edistämällä suolojen erittymistä virtsaan.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat näön hämärtyminen, huimaus, yskä, pahoinvointi ja heikotus. Joskus voi esiintyä myös veren rasva- tai suola-arvojen muutoksia, päänsärkyä, masennusta, makuaistin muutoksia, pyörtymistä, sydänhäiriöitä, hengenahdistusta, ripulia, vatsakipua, iho-oireita, rintakipua tai väsymystä. Mahdolliset huimaus ja väsymys voivat heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden aikana, etenkään raskauden toisen ja kolmannen kolmanneksen aikana. Lääkäri arvioi lääkkeen käytön imetyksen aikana.

Säilytys

Huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

Sininen, pyöristetty, kolmion muotoinen, toisella puolella merkintä MSD 734 ja toisella puolella kolmio. 

Hinta ja pakkaustiedot