Markkinoija

CAMPUS PHARMA

Vaikuttava aine

tiboloni

Käyttötarkoitus

Vaihdevuosioireiden lievittäminen. Lisäksi osteoporoosin eli luukadon ehkäisy vaihdevuosien jälkeen naisilla, joilla on suuri murtumariski ja joille muita osteoporoosin ehkäisyyn tarkoitettuja valmisteita ei voida käyttää.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi tabletti päivässä keskeytyksettä, mieluiten aina samaan aikaan päivästä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään nesteen kera. Jos lääkeannos unohtuu, tulisi se ottaa seuraavien 12 tunnin kuluessa. Jos tabletin unohtamisesta on kulunut yli 12 tuntia, tabletti hävitetään ja otetaan seuraava tabletti tavalliseen aikaan.

Vaikutustapa

Elimistö hajottaa tibolonin valmistaakseen hormoneja. Tiboloni korvaa vaihdevuosien jälkeistä estrogeenin vähenemistä, lievittää vaihdevuosioireita ja estää luukatoa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä alavatsakipua, epänormaalia karvankasvua, painonnousua tai sukupuolielinten ja rintojen oireita.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.Säilytä alkuperäispakkauksessa valolta ja kosteudelta suojattuna.

Ulkonäkö

Pyöreä, valkoinen tai lähes valkoinen päällystämätön viistoreunainen tabletti, jossa ei ole merkintöjä, halkaisija 6 mm.

Hinta ja pakkaustiedot