Markkinoija

MYLAN FINLAND

Vaikuttava aine

fluoksetiini

Käyttötarkoitus

Vakavan masennuksen, bulimia nervosan (ahmimishäiriö) sekä pakko-oireisen häiriön hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Masennuksen lääkehoito kestää tavallisesti vähintään puoli vuotta.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään runsaan nesteen kera ruokailusta riippumatta. Alkoholin käyttöä vältettävä lääkityksen aikana. Lääkkeen käyttöä ei saa keskeyttää äkillisesti eikä omin päin.

Vaikutustapa

Fluoksetiini kuuluu selektiivisiin serotoniin takaisinoton estäjiksi (SSRI) kutsuttujen lääkeaineiden ryhmään. Lääke säätelee hermoston toimintaa ohjaavan serotoniinin vaikutuksia siten, että mieliala alkaa kohota.

Haittavaikutukset

 Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat mahavaivat, unettomuus, päänsärky ja uupumus. Joskus voi esiintyä myös ruokahalun heikkenemistä, ahdistuneisuutta, hermostuneisuutta, levottomuutta, jännittyneisyyttä, seksuaalisen halun ja kyvyn heikentymistä, unihäiriöitä, huomiokyvyn ja makuaistin häiriöitä, huimausta, uneliaisuutta, vapinaa, näön hämärtymistä, sydämentykytystä, punastumista, haukottelua, suun kuivumista, ihottumaa, kutinaa, liikahikoilua, tihentynyttä virtsaamistarvetta, nivelkipua, emätinverenvuotoa, painon laskua, vilunväristyksiä ja kihelmöintiä. Lääke voi heikentää ajokykyä erityisesti hoidon alkuvaiheessa. Haittavaikutukset voivat lievittyä ja hävitä hoidon jatkuessa.

Lääkehoidon alkuvaiheeseen voi liittyä suurentunut itsetuhoisuuden vaara; mikäli masennus pahenee, itsemurhakäyttäytyminen tai -ajatukset lisääntyvät tai ilmenee outoa käytöstä, on otettava välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytettävä alle +25 °C:ssa.

Ulkonäkö

Vaaleanvihreän/lilan värisiä kapseleita, merkintä "FL20" ja "a".

Hinta ja pakkaustiedot