Markkinoija

RATIOPHARM

Vaikuttava aine

natriumfluoridi

Käyttötarkoitus

Hampaiden reikiintymisen estäminen lapsilla, nuorilla ja aikuisilla. Lääkkeestä on apua myös mm. hammasleikkausten ja muiden vastaavien toimenpiteiden jälkeen sekä silloin, kun suuta kuivaa esimerkiksi sairauden tai lääkityksen vuoksi.

Annostus

Tavallinen vuorokausiannos aikuisilla on kuusi imeskelytablettia. Lasten annostus riippuu lapsen painosta sekä asuinalueen juomaveden fluoripitoisuudesta. Yksityiskohtaiset annostusohjeet löytyvät pakkauksesta. Valmistetta ei saa käyttää seudulla, jossa fluoria on juomavedessä riittävästi.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit pureskellaan tai imeskellään hitaasti. Vuorokausiannos jaetaan osa-annoksiin tasaisesti koko päivälle. Mikäli käytetään fluorihammastahnaa aamuin ja illoin, olisi fluoritabletit hyvä ottaa päivällä.

Vaikutustapa

Fluori vahvistaa hammaskiillettä, jolloin hampaiden haponsietokyky paranee ja hampaiden reikiintyminen vähenee.

Haittavaikutukset

Annostusohjetta noudatettaessa haittavaikutuksia ei yleensä tule. Pitkäaikainen fluorin yliannostus voi aiheuttaa lapsille hammaskiilteeseen laikkuja.

Raskaus ja imetys

Valmistetta voidaan käyttää annostusohjeen mukaan raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

Valkoisia, pyöreitä anis-mentolin makuisia ksylitolilla ja sorbitolilla makeutettuja tabletteja. Merkintä NaF tabletin toisella puolella, tabletin halkaisija on 9 mm.

Hinta ja pakkaustiedot