Markkinoija

SANOSWISS UAB

Vaikuttava aine

donepetsiili

Käyttötarkoitus

Lievän ja keskivaikean Alzheimerin tautiin liittyvän dementian oireiden hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera illalla juuri ennen nukkumaanmenoa.

Jos lääkkeen ottaminen unohtuu, tulee ottaa vain yksi tabletti seuraavana päivänä tavalliseen aikaan. Jos lääkkeen ottaminen unohtuu yli viikon ajaksi, on otettava yhteyttä lääkäriin ennen lääkkeen ottamista.

Vaikutustapa

Donepetsiili, joka kuuluu asetyylikoliiniesteraasin estäjiin, tehostaa aivojen viestinvälittäjäaineen asetyylikoliinin toimintaa estämällä sen hajoamista. Näin lääkitys vähentää potilaan oireita, parantaa toimintakykyä sekä hidastaa taudin etenemistä. Hoitoa on jatkettava vähintään yhden kuukauden ajan, ennen kuin lääkkeen vaikutukset ovat arvioitavissa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ripuli, pahoinvointi ja päänsärky. Joskus voi esiintyä myös nuhakuumetta, ruokahaluttomuutta, aistiharhoja, kiihtyneisyyttä, aggressiivista käytöstä, epänormaaleja unia, painajaisia, pyörtymisiä, huimausta, unettomuutta, oksentelua, vatsavaivoja, ihottumaa, kutinaa, lihaskramppeja, virtsanpidätyskyvyttömyyttä, väsymystä, kipuja sekä tapaturmia.

Alzheimerin tauti itsessään voi heikentää ajokykyä. Lisäksi lääkitys voi aiheuttaa huimausta ja väsymystä, jotka voivat olla vaaraksi liikenteessä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkityksen aikana ei saa imettää.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (+15-25°C).

Ulkonäkö

5 mg: valkoinen tai luonnonvalkoinen, pyöreä ja kaksoiskupera. Tabletin toiselle puolelle on painettu ”TEVA”, ja sen toiselle puolelle ”738”.10 mg: keltainen, pyöreä ja kaksoiskupera. Tabletin toiselle puolelle on painettu ”TEVA”, ja sen toiselle puolelle ”739”.

Hinta ja pakkaustiedot