Markkinoija

RATIOPHARM

Vaikuttava aine

metronidatsoli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään trikomonas-tulehduksen hoitoon sukuelimistä, sekä monien muidenkin tulehdusten ja paksusuolessa esiintyvän ns. Crohnin taudin hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera.

Vaikutustapa

Metronidatsoli tappaa monenlaisia bakteereita. Sukuelimissä oireita aiheuttava trikomonas on myös herkkä sille. Tämä infektio vaivaa enimmäkseen naisia, mutta voi esiintyä piilevänä miehillä. Tämän vuoksi myös infektion saaneen henkilön sukupuolikumppani pyritään hoitamaan tällä samalla lääkkeellä riippumatta siitä, onko hänellä oireita vai ei.

Haittavaikutukset

Metronidatsoli aiheuttaa suhteellisen harvoin haittavaikutuksia. Joskus on ilmennyt vatsakipuja, pahoinvointia tai muita vatsaoireita. Suussa voi tuntua epämiellyttävää makua. Virtsa saattaa tummua, mikä on vaaratonta. Metronidatsoli voi samanaikaisesti alkoholin kanssa käytettynä aiheuttaa epämiellyttävän antabus-reaktion. Onkin viisainta pidättäytyä alkoholin käytöstä kokonaan hoidon aikana ja pari päivää lääkityksen loputtuakin.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä etenkin raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana pitää välttää. Metronidatsolia kulkeutuu jonkin verran äidinmaitoon, joten imetystä lääkehoidon aikana ei suositella.

Säilytys

Huoneenlämmössä (+15 - 25 °C).

Ulkonäkö

Valkoinen, hieman kaksoiskupera, jakourallinen tabletti, jossa merkintä CLJ. Halkaisija 12,5 mm.

Hinta ja pakkaustiedot