Markkinoija

ACCORD HEALTHCARE

Vaikuttava aine

donepetsiili

Käyttötarkoitus

Lievän ja keskivaikean Alzheimerin tautiin liittyvän dementian oireiden hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan vesilasin kera illalla juuri ennen nukkumaanmenoa. 

Jos lääkkeen ottaminen unohtuu, tulee ottaa vain yksi tabletti seuraavana päivänä tavalliseen aikaan. Jos lääkkeen otto unohtuu yli viikon ajaksi, on otettava yhteyttä lääkäriin ennen lääkkeen ottamista.

Vaikutustapa

Donepetsiili, joka kuuluu asetyylikoliiniesteraasin estäjiin, tehostaa aivoissa vaikuttavan asetyylikoliini -välittäjäaineen toimintaa. Se lievittää Alzheimerin taudin oireita ja pyrkii hidastamaan taudin etenemistä, ja auttaa potilasta selviytymään paremmin päivittäisistä tehtävistään.

Hoitoa on jatkettava vähintään yhden kuukauden ajan, ennen kuin lääkkeen vaikutukset ovat arvioitavissa.

Haittavaikutukset

Yleisimmät haittavaikutukset ovat ripuli, päänsärky ja pahoinvointi. Joskus saattaa esiintyä myös lihaskramppeja, univaikeuksia, väsymystä, vilustumisen kaltaisia oireita, ruokahaluttomuutta, aistihrhoja, painajaisia, kiihtyneisyyttä, aggressiivisuutta, pyörtymistä, heitehuimusta, ihottumaa, kutinaa, kipua, virtsankarkailua, epämiellyttävää tunnetta mahassa ja tapaturmia.

Alzheimerin tauti itsessään voi heikentää ajokykyä. Lisäksi lääkitys voi aiheuttaa huimausta ja väsymystä, jotka voivat olla vaaraksi liikenteessä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkityksen aikana ei saa imettää.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (+15-25°C).

Ulkonäkö

5 mg: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, pyöreä, halkaisija noin 7,14 mm, viistoreunainen, kaksoiskupera tabletti, jossa kohokuvio "5" yhdellä puolella eikä mitään merkintää toisella puolella.

10 mg: Keltainen, pyöreä, halkaisija noin 8,73 mm, kaksoiskupera tabletti, jossa merkintä "10" yhdellä puolella eikä mitään merkintää toisella puolella.

Hinta ja pakkaustiedot