Markkinoija

JANSSEN-CILAG

Vaikuttava aine

darunaviiri, kobisistaatti, emtrisitabiini, tenofoviiri

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään HIV-infektion hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan ruokailun yhteydessä. Tablettia ei saa murskata. Jos annos myöhästyy korkeintaan 12 tuntia, se otetaan mahdollisimman pian ruoan kanssa. Jos on kulunut yli 12 tuntia, annos jätetään väliin ja jatketaan normaaliaikataulussa. Lääkkeellä on paljon yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa. Jos ilmenee nivelsärkyä ja -kipua, niveljäykkyyttä tai liikkumisvaikeuksia, on otettava yhteyttä lääkäriin.

Vaikutustapa

Valmisteen sisältämät lääkeaineet estävät HIV -sairautta aiheuttavan viruksen lisääntymistä. Lääke ei paranna sairautta, ja tartuntavaara yhdynnän tai veren välityksellä on hoidonkin aikana olemassa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, ripuli, pahoinvointi, ihottuma ja väsymys.

Joskus saattaa esiintyä myös ruokahaluttomuutta, diabeteksen kehittymistä, veren rasva-arvojen muutoksia, poikkeavia unia, huimausta, muita mahaoireita, kutinaa, nivel- ja lihaskipuja ja voimattomuutta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. HIV-positiivisten naisten ei pitäisi imettää, ettei virus tarttuisi rintamaidon välityksellä lapseen.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa ja kuivausaine purkin sisällä. Herkkä kosteudelle. Pidä purkki tiiviisti suljettuna.

Ulkonäkö

Keltainen tai kellertävänruskea kapselinmuotoinen tabletti, jonka koko on 22 mm × 10 mm ja jonka toiselle puolelle on painettu ”8121” ja vastakkaiselle puolelle ”JG”.

Hinta ja pakkaustiedot