Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

amlodipiini

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen ja rasitusrintakivun hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan 1 tabletti vuorokaudessa. 

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Greipin ja greippimehun nauttimista on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Amlodipiini on kalsiumkanavan salpaaja. Se vähentää ääreisverisuonien aiheuttamaa vastusta verenkierrolle, jolloin sydämen kuorma kevenee ja verenpaine alenee. Lisäksi se laajentaa sepelvaltimoita, jolloin sydämen hapensaanti paranee ja rintakivut estyvät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat turvotukset. Joskus saattaa esiintyä myös väsymystä, huimausta, päänsärkyä, näköhäiriöitä, sydämentykytystä, kasvojen punoitusta, hengenahdistusta, mahavaivoja, nilkkojen turvotusta, lihaskramppeja tai voimattomuutta. Mahdolliset huimaus, päänsärky, väsymys ja pahoinvointi voivat heikentää ajokykyä erityisesti hoidon alussa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

5 mg tabl: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, litteä, viistoreunainen, tynnyrimäinen, päällystämätön, toisella puolella kaiverrus ”C” ja toisella puolella ”58”. Koko 7,9 mm x 5,6 mm.10 mg tabl: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, litteä, viistoreunainen, pyöreä, päällystämätön, toisella puolella kaiverrus ”C” ja toisella puolella ”59”. Halkaisija 9,5 mm.

Hinta ja pakkaustiedot