Markkinoija

MEDAC

Vaikuttava aine

aminolevuliinihappo

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kasvoissa tai päänahassa sijaitsevien aktiinisen keratoosin aiheuttamien ihovaurioiden hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kertahoitona.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen laittaa laastarin paikalleen yleensä neljän tunnin ajaksi, minkä jälkeen se poistetaan ja iho altistetaan valohoidolle.

Poistamisen jälkeen käytetty laastari tulee taittaa kaksinkerroin, liimapinnat vastakkain niin, ettei liimapinta jää ulkopuolelle, ja sen jälkeen se on hävitettävä turvallisesti.

Vaikutustapa

Laastarin sisältämä 5-aminolevuliinihappo kerääntyy vaurioituneiden ihosolujen sisälle. Kun vaurioon kohdistetaan valohoitoa, lääke aiheuttaa vaurioituneiden solujen kuoleman, minkä jälkeen ihokohta parantuu hitaasti kuukausien kuluessa.

Hoidettujen ihoalueiden ja niitä ympäröivän ihon altistamista auringolle täytyy yleisenä varotoimenpiteenä välttää noin 48 tunnin ajan hoidon jälkeen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat hoidettavan kohdan punoitus, kuoriutuminen, ärsytys, kipu, kutina ja ruven muodostus.

Joskus saattaa esiintyä myös hoidettavan kohdan muita reaktioita (mm. verenvuoto, eritys, epämukavuus, syöpymä, värinmuutos, turvotus, rakkulamuodostus) tai päänsärkyä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä pitäisi käyttää raskauden aikana. Imetys on lopetettava 48 tunnin ajaksi laastarin kiinnittämisestä.

Säilytys

Säilytä laastari avaamisen jälkeen suojapussissa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Laastari on kooltaan 4 cm², neliönmuotoinen, pyöreäkulmainen ja koostuu ihonvärisestä taustafoliosta ja itseliimautuvasta lääkekerroksesta, jota peittää ennen käyttöä poistettava suojakalvo.

Hinta ja pakkaustiedot