Markkinoija

SUN PHARMACEUTICAL INDUSTRIES

Vaikuttava aine

temotsolomidi

Käyttötarkoitus

Lääke on tarkoitettu pahanlaatuisten aivokasvainten hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit otetaan tyhjään mahaan. Ne on nieltävä kokonaisina vesilasillisen kera, eikä niitä saa avata tai pureskella. Jos joutuu oksentamaan annoksen oton jälkeen, toista annosta ei pidä ottaa samana päivänä.

Vaikutustapa

Lääke hidastaa syöpäsolujen jakautumista ja estää kasvainsolujen leviämistä hermokudoksessa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ruokahaluttomuus, päänsärky, kouristukset, ummetus, pahoinvointi, oksentelu, kaljuuntuminen ja väsymys. Lisäksi voi joskus esiintyä Infektoita, painon laskua, ahdistuneisuutta, masennusta, henkistä tasapainottomuutta, unettomuutta tai uneliaisuutta, lihasten kipuja ja muita lihasoireita, puheen häiriöitä, erilaisia vatsaoireita, erilaisia hermostollisia oireita, huimausta, näköhäiriöitä, heikentynyt kuulo, tinnitusta, verenvuotoa, laskimotukoksia, turvotuksia, hengenahdistusta ja yskää, nielemishäiriöitä, suun kuivuutta, iho-oireita, virtsan pidätyskyvyttömyyttä, allergisia reaktioita, kipuja sekä makuaistin muutoksia.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Ei yli 30 °C:ssa. Säilytettävä alkuperäispakkauksessa, tiukasti suljettuna. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

20 mg: Kovia gelatiinikapseleita, valkoinen läpinäkymätön pää ja kapselin runko, teksti painettu keltaisella musteella. Päähän on painettu ‘891’. Kapselin runkoon on painettu ‘20 mg’ ja kaksi raitaa.100 mg: Kovia gelatiinikapseleita, valkoinen läpinäkymätön pää ja kapselin runko, teksti painettu vaaleanpunaisella musteella. Päähän on painettu ‘892’. Kapselin runkoon on painettu ‘100 mg’ ja kaksi raitaa.140 mg: Kovia gelatiinikapseleita, valkoinen läpinäkymätön pää ja kapselin runko, teksti painettu sinisellä musteella. Päähän on painettu ‘929’. Kapselin runkoon on painettu ‘140 mg’ ja kaksi raitaa.250 mg: Kovia gelatiinikapseleita, valkoinen läpinäkymätön pää ja kapselin runko, teksti painettu mustalla musteella. Päähän on painettu ‘893’. Kapselin runkoon on painettu ‘250 mg’ ja kaksi raitaa.

Hinta ja pakkaustiedot