Markkinoija

SANDOZ

Vaikuttava aine

tadalafiili

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään erektiohäiriöiden ja eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun hoitoon aikuisilla miehillä.  Sydänpotilaiden tulee neuvotella käytöstä lääkärin kanssa.

Sitä käytetään myös kohonneen keuhkovaltimopaineen hoitoon.

Annostus

Lääkäri määrää annostuksen. Yleensä käytetään erektiohäriöön 10 mg:n tablettia, mutta jos sen teho ei riitä, voi lääkäri harkita siirtymistä 20 milligramman vahvuuteen. Saman vuorokauden aikana saa ottaa enintään yhden tabletin, eikä lääkettä ole tarkoitettu useiden päivien peräkkäiseen käyttöön. Jos lääkkeen käyttötarve on tiheä, voi lääkäri harkita päivittäin otettavaa lääkitystä miedommilla 5 mg:n tableteilla.

Eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun oireiden hoidossa annos on yleensä yksi 5 mg:n tabletti kerran päivässä.

Keuhkovaltimopaineen hoidossa annos on yleensä kaksi 20 mg:n tablettia kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Erektiohäiriön hoidossa tabletti otetaan vesitilkan kera ennen suunniteltua yhdyntää, ruokailusta riippumatta. Aikaväli lääkkeen ottamisesta yhdyntään on vähintään puoli tuntia. Lääke kuitenkin vaikuttaa yli vuorokauden ajan. Vaikutus on voimakkaimmillaan noin kahden tunnin kuluttua lääkeannoksen ottamisesta.

Eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun hoidossa otetaan 1 tabletti kerran päivässä ruokailusta riippumatta, suunnilleen samaan aikaan päivästä.

Keuhkovaltimopaineen hoidossa lääkeannos otetaan kerran päivässä ruokailusta riippumatta.

Vaikutustapa

Erektiohäiriöstä kärsivällä siitin ei kykene jäykistymään riittävästi, tai kovettuminen loppuu ennenaikaisesti. Taustalla saattaa olla mm. sukupuolikykyä vähentäviä sairauksia tai henkisiä syitä, jotka on syytä arvioida ennen lääkityksen aloittamista. Lääke helpottaa siittimen jäykistymistä laajentamalla siittimeen johtavia verisuonia ja parantamalla veren virtausta.

Tadalafiili laajentaa keuhkoja ympäröiviä verisuonia. Tämä edistää veren virtausta keuhkoihin ja parantaa fyysistä suorituskykyä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, ihon punoitus, nenän tukkoisuus, lihaskivut ja mahavaivat. Jos siitin pysyy kivuliaasti jäykistyneenä useita tunteja lääkkeen ottamisen jälkeen, on syytä hakeutua lääkäriin.

Käytön alkuvaiheessa tulee tarkkailla lääkkeen mahdollista vaikusta ajokykyyn.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä 15-25 °C.

Ulkonäkö

5 mg: Okranvärinen tai keltainen, soikea kalvopäällysteinen tabletti, kooltaan noin 8 mm x 4 mm. Yhdellä puolella merkintä ”5”, toisella puolella ei mitään merkintöjä.10 mg: Okranvärinen tai keltainen, soikea kalvopäällysteinen tabletti, kooltaan noin 11 mm x 7 mm. Yhdellä puolella merkintä ”10”, toisella puolella ei mitään merkintöjä.20 mg: Okranvärinen tai keltainen, soikea kalvopäällysteinen tabletti, kooltaan noin 14 mm x 8 mm. Yhdellä puolella jakouurre sekä merkintä ”2” jakouran vasemmalla puolella ja ”0” jakouurteen oikealla puolella. Toisella puolella ei mitään merkintöjä.

Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot