Markkinoija

SANDOZ

Vaikuttava aine

valsartaani

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen ja sydämen vajaatoiminnan hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Verenpainetta alentava vaikutus tulee esille yleensä 2-4 viikon kuluttua lääkityksen aloittamisesta.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti otetaan vesilasillisen kanssa ruoan yhteydessä tai tyhjään mahaan.

Vaikutustapa

Valsartaani kuuluu angiotensiinireseptorisalpaajiin eli sartaaneihin. Angiotensiini on veressä esiintyvä aine, joka supistaa verisuonia ja säätelee elimistön suolatasapainoa. Valsartaani estää angiotensiinin vaikutuksia, jolloin verisuonet laajenevat ja verenpaine laskee.

Haittavaikutukset

Haitat ovat yleensä lieviä ja liittyvät lääkityksen aloitusvaiheeseen. Lääke voi aiheuttaa huimausta ja väsymystä. Joskus se voi nostaa veren kalium pitoisuutta. Harvinaisissa tapauksissa lääke voi aiheuttaa voimakkaan yliherkkyysreaktion. Tällöin pitää ottaa välittömästi yhteys lääkäriin. Lääkityksen alussa mahdollisesti esiintyvä huimaus voi haitata autolla ajoa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C, alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

80 mg: Vaaleanpunainen, pyöreä, kalvopäällysteinen, viistoreunainen tabletti,jonka läpimitta on noin 8,2 mm. Tabletissa on jakouurre, jonka toisella puolella on merkintä “D” ja toisella “V”, ja tabletin toisella puolella on merkintä “NVR”. Jakouurre helpottaa tabletin puolittamista ja se on tarkoitettu ainoastaan nielemisen helpottamiseksi, ei annoksen puolittamiseksi.

160 mg: Harmaaoranssi, soikea, kalvopäällysteinen, noin 14,2 mm x 5,7 mm, hieman kupera tabletti. Tabletissa on jakouurre, jonka molemmilla puolilla on merkintä “DX”, ja tabletin toisella puolella on merkintä “NVR”. Jakouurre helpottaa tabletin puolittamista ja se on tarkoitettu ainoastaan nielemisen helpottamiseksi, ei annoksen puolittamiseksi.

Hinta ja pakkaustiedot