Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

isosorbidimononitraatti

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään sepelvaltimotautiin liittyvän angina pectoris -kivun ehkäisyyn. Angina pectoris on puristava rintakipu, joka ilmenee yleensä rasituksen yhteydessä ja johtuu sydämen hapenpuutteesta. Lisäksi lääkettä voidaan käyttää sydämen vajaatoiminnan hoidossa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkettä käytetään jatkuvasti eikä lääkitystä saa keskeyttää ilman lääkärin lupaa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti tai sen puolikas niellään aterioinnin jälkeen pienen nestemäärän kera.

Vaikutustapa

Nitraatit laajentavat verisuonia, etenkin laskimoita. Tällöin laskimosuoniin jää enemmän verta ja sydämeen palaava verimäärä vähenee. Sydämen työmäärä ja hapentarve vähenevät. Nitraatit laajentavat myös sydämeen verta vieviä sepelvaltimoita, mikä parantaa sydämen hapensaantia. Näin kipukohtaukset lievittyvät ja harvenevat.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa päänsärkyä, joka yleensä menee ohi käytön jatkuessa. Muita mahdollisia haittavaikutuksia ovat huimaus, heikkouden tunne, sydämen tykytys, kasvojen punoitus ja pahoinvointi.

Lääkkeen käytön aikana ei saa käyttää erektiohäiriöiden hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä, kuten sildenafiilia ja muita, samantyyppisiä lääkkeitä. Samanaikainen käyttö voi laskea vaarallisesti verenpainetta.

Alkoholi voi voimistaa lääkkeen verenpainetta alentavaa vaikutusta ja yhteiskäyttö saattaa aiheuttaa huimausta. Hoidon alussa ja annosta muutettaessa voi esiintyä huimausta, joka voi heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käytetään raskauden ja imetyksen aikana vain, jos lääkäri katsoo hoidon välttämättömäksi.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jonka toisella puolella on jakoura. Merkintä ”M 2”, halkaisija 7 mm.Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot