Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

desogestreeli, etinyyliestradioli

Käyttötarkoitus

Raskauden ehkäisy.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yksi tabletti päivässä 21 peräkkäisen päivän ajan, minkä jälkeen pidetään 7 päivän tablettitauko ennen seuraavan pakkauksen aloittamista. Tauon aikana tulee yleensä tyhjennysvuoto. Pakkauksessa on yksityiskohtainen käyttöohje.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään pienen vesimäärän kanssa suunnilleen samaan aikaan joka päivä. Tabletit otetaan pakkaukseen merkityssä järjestyksessä.

Jos tabletti unohtuu, se on pyrittävä ottamaan 12 tunnin sisällä unohtamisesta. Jos viimeisen tabletin ottamisesta on kulunut yli 12 tuntia, voi ehkäisyteho olla heikentynyt.

Vaikutustapa

Denise on yhdistelmäehkäisytabletti. Etinyyliestradioli on synteettinen estrogeeni ja desogestreeli on keltarauhashormonin tavoin vaikuttava synteettinen progestiini. Yhdistelmäehkäisytablettien ehkäisyteho perustuu monen eri tekijän yhteisvaikutukseen. Näistä tärkeimpiä ovat ovulaation estyminen ja kohdunkaulan liman koostumuksen muuttuminen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat epäsäännölliset kuukautiset. Joskus voi esiintyä myös mielialan muutoksia, päänsärkyä, huimausta, hermostuneisuutta, verenpaineen kohoamista, pahoinvointia, vatsakipuja, aknea, kipua tai arkuutta rinnoissa, vuotohäiriöitä tai painon nousua.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei ole tarkoitettu käytettäväksi raskauden aikana. Ei suositella imetyksen aikana käytettäväksi.

Säilytys

Ei erityisvaatimuksia, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (+15-25°C).

Ulkonäkö

Pyöreä, valkoinen tai luonnonvalkoinen, halkaisijaltaan 5,00 mm ja kaksoiskupera. Tabletin toiselle puolelle on kaiverrettu ”141” ja toinen puoli on sileä.

Hinta ja pakkaustiedot