Markkinoija

MYLAN FINLAND

Vaikuttava aine

laktuloosi

Käyttötarkoitus

Eri syistä johtuvan ummetuksen hoito ja ulostamisen helpottaminen mm. peräpukamien hoidossa. Lisäksi eräiden melko harvinaisten maksasairauksien lisähoito.

Annostus

Annostuksesta on hyvä neuvotella lääkärin kanssa etenkin, jos lääkettä joutuu käyttämään usein tai pitkiä aikoja.Annostus on yksilöllinen eli vaihtelee ummetuksen vaikeusasteen mukaan ja myös muutoin yksilöstä toiseen.

Tavallisimmat annokset

Aikuiset ja nuoret: alkuannos 15 - 45 ml päivässä ja ylläpitoannos 15 - 30 ml päivässä.Lapset 7 -14 vuotta: alkuannos 15 ml päivässä, ylläpitoannos 15 ml päivässä.Lapset 1 - 6 vuotta: alkuannos 7,5 ml - 15 ml päivässä, ylläpitoannos 7,5 ml - 15 ml päivässä.Alle 1-vuotiaat: –korkeintaan 5 ml päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Oraaliluoksen voi ottaa sellaisenaan tai nesteeseen tai ruokaan sekoitettuna. Kerta-annos niellään yhdellä kertaa eikä sitä tule pitää suussa pitkään. Yleensä vuorokauden annos otetaan aina samaan aikaan, esim. aamiaisen yhteydessä.Hoidon aikana on juotava riittävästi (1,5-2 l/päivä) nestettä.

Vaikutustapa

Laktuloosi vaikuttaa paikallisesti paksusuolessa ruoansulatusta sääteleviin bakteereihin siten, että suolen tyhjeneminen kiihtyy. Vaikutus alkaa hitaasti, yleensä kolmen päivän kuluessa.

Haittavaikutukset

Hoidon alkuvaiheessa saattaa esiintyä ilmavaivoja. Suuret annokset voivat aiheuttaa ripulia tai vatsakipuja. Tällöin annosta pitää pienentää.

Raskaus ja imetys

Saa käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Kirkas, viskoosi, väritön tai rusehtava neste.

Hinta ja pakkaustiedot