Markkinoija

VERMAN

Vaikuttava aine

levotyroksiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kilpirauhashormonin puutteesta johtuviin sairauksiin, mm. kilpirauhasen vajaatoimintaan, kilpirauhassyövän oireisiin ja kilpirauhasen liikatoiminnan tukilääkkeenä. Sitä voidaan käyttää myös kilpirauhasen toiminnan testaamiseen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus on yksilöllinen ja sitä säädetään säännöllisten kilpirauhaskokeiden tulosten perusteella.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan yleensä kerran vuorokaudessa aamuisin. Se tulee ottaa veden kera tyhjään mahaan eli n. puoli tuntia ennen ruokailua. Jos käytössä on rauta-, alumiini- tai kalsiumvalmisteita tai näitä sisältäviä lääkkeitä (mm. antasidi-närästyslääkkeitä), lääke tulee ottaa vähintään kaksi tuntia ennen näitä.

Vaikutustapa

Lääke korvaa elimistöstä puuttuvan kilpirauhashormonin (tyroksiinin) ja siten lievittää tyroksiinin puutoksen oireita.

Haittavaikutukset

Lääke aiheuttaa haittavaikutuksia vain harvoin.

Raskaus ja imetys

Lääkettä on tärkeää käyttää myös raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

13 mikrog tabl: Valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia, halkaisija 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja toisella puolen merkintä ”13”.25 mikrog tabl: Valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia, halkaisija 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja toisella puolen merkintä ”25”.50 mikrog tabl: Valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia, halkaisija 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja toisella puolen merkintä ”50”.75 mikrog tabl: Valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia, halkaisija 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja toisella puolen merkintä ”75”.100 mikrog tabl: Valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia, halkaisija 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja toisella puolen merkintä ”100”.125 mikrog tabl: Valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia, halkaisija 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja toisella puolen merkintä ”125”.150 mikrog tabl: Valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia, halkaisija 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja toisella puolen merkintä ”150”.175 mikrog tabl: Valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia, halkaisija 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja toisella puolen merkintä ”175”.200 mikrog tabl: Valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia, halkaisija 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja toisella puolen merkintä ”200”.

Hinta ja pakkaustiedot