Markkinoija

AMGEN

Vaikuttava aine

trastutsumabi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään etäpesäkkeisen rintasyövän, varhaisvaiheen rintasyövän ja etäpesäkkeisen mahasyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen annostelee lääkkeen suonensisäisenä tiputuksena.

Vaikutustapa

Trastutsumabi on humanisoitu monoklonaalinen IgG1-vasta-aine, joka käynnistää solunsisäisen reaktioketjun ja estää syöpäsolujen lisääntymistä tietyissä syöpätyypeissä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat nenänielutulehdus, muutokset verisolujen määrissä, painon aleneminen, ruokahaluttomuus, unettomuus, vapina, päänsärky, huimaus, tuntoharhat, makuhäiriöt, silmätulehdus, lisääntynyt kyynelvuoto, verenpaineen lasku tai nousu, sydämen sykkeen epäsäännöllisyys, kuumat aallot, hengityksen vinkuminen, hengenahdistus, yskä, nenäverenvuoto, nenän vuotaminen, erilaiset mahaoireet, ihon punoitus, ihottuma, kasvojen turvotus, hiustenlähtö, kynsiongelmat, käsi- jalkaoireyhtymä, nivelkipu, lihasten kireys ja kipu, voimattomuus, rintakehän kipu, vilunväristykset, väsymys, lääketiputukseen liittyvät reaktiot, kuume, limakalvotulehdus ja ääreisturvotus.

Joskus saattaa esiintyä myös tulehduksia, yliherkkyyttä, ahdistuneisuutta, masennusta, epänormaaleja ajatuksia, uneliaisuutta, kömpelyyttä, silmien kuivumista, astmaa, peräpukamia, suun kuivumista, aknea, kuivaihoisuutta, liikahikoilua, nivelongelmia, rintatulehdusta, huonovointisuutta, turvotuksia ja ruhjevammoja.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä käytetä raskauden aikana. Hoidon aikana ja 7 kuukautta sen jälkeen on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä. Ei yleensä käytetä imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa aikaisintaan 7 kuukautta hoidon jälkeen.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2°C - 8°C). Ei saa jäätyä. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Valkoinen tai vaaleankeltainen kylmäkuivattu jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot