Markkinoija

OTSUKA PHARMA

Vaikuttava aine

tolvaptaani

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään munuaisten monirakkulataudin hoitoon. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kaksi kertaa vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään veden kanssa. Niitä ei saa pureskella. Greippimehua ei saa ottaa samaan aikaan. Aamuannos otetaan vähintään 30 minuuttia ennen aamupalaa. Päivän toinen annos voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Hoidon aikana on erityisen tärkeää juoda riittävästi, ettei elimistö pääse kuivumaan.

Vaikutustapa

Lääke hidastaa munuaisrakkulataudin etenemistä ja suurentaa virtsamääriä estämällä vasopressiini-hormonin eritystä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat runsastunut juominen, päänsärky, huimaus, ripuli, suun kuivuminen, tihentynyt virtsaamistarve ja suurentuneet virtsamäärät, uupumus ja jano. Joskus saattaa esiintyä myös elimistön kuivumista, veren suola- ja muiden arvojen muutoksia, ruokahalun heikentymistä, unettomuutta, sydämentykytystä, hengitysvaikeuksia, mahaoireita, maksan toiminnan muutoksia, ihottumaa, kutinaa, lihaskouristuksia, voimattomuuta ja painonlaskua.

Maksan toimintaa seurataan tiheästi siinä tapahtuvien muutosten varalta.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Hoidon aikana on huolehdittava tehokkaasta raskauden ehkäisystä.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle ja kosteudelle.

Ulkonäkö

15 mg:n tabletti: sininen, kolmionmuotoinen (pitempi lävistäjä: 6,58 mm, lyhyempi lävistäjä: 6,20 mm), lievästi kupera, toisella puolella merkinnät ”OTSUKA” ja ”15”.30 mg:n tabletti: sininen, pyöreä (halkaisija: 8 mm), lievästi kupera, toisella puolella merkinnät ”OTSUKA” ja ”30”.45 mg:n tabletti: sininen, neliönmuotoinen (sivu 6,8 mm, pitempi lävistäjä 8,2 mm), lievästi kupera, toisella puolella merkinnät ”OTSUKA” ja ”45”.60 mg:n tabletti: sininen, muunnetun suorakulmion muotoinen (pitempi lävistäjä 9,9 mm, lyhyempi lävistäjä 5,6 mm), lievästi kupera, toisella puolella merkinnät ”OTSUKA” ja ”60”.90 mg:n tabletti: sininen, viisikulmion muotoinen (pitempi lävistäjä 9,7 mm, lyhyempi lävistäjä 9,5 mm), lievästi kupera, toisella puolella merkinnät ”OTSUKA” ja ”90”.

Hinta ja pakkaustiedot