Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

telmisartaani, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kanssa ruokailusta riippumatta. Tabletit säilytetään suljetussa läpipainolevyssä, koska ne sitovat kosteutta. Ne otetaan läpipainolevystä juuri ennen annostelua.

Vaikutustapa

Telmisartaani kuuluu angiotensiini II -reseptorin salpaajiin. Se estää verisuonia supistavan angiotensiini II:n vaikutuksen, jolloin verisuonet laajenevat ja verenpaine laskee. Hydroklooritiatsidi on tiatsididiureetti, joka lisää virtsaneritystä ja alentaa siten verenpainetta. Lääke saavuttaa täyden tehonsa yleensä 4-8 viikon kuluttua hoidon aloittamisesta. Iho on suojattava auringonvalolta ja UV-säteiltä hoidon aikana. 

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on huimaus. Jos ilmenee epäilyttäviä ihomuutoksia, on otettava heti yhteys lääkäriin. Mahdolliset huimaus ja uneliaisuus voivat heikentää ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden toisen tai kolmannen kolmanneksen aikana. Ei suositella ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Akuperäispakkauksessa (sinetöity läpipainopakkaus), kosteudelta ja valolta suojassa.

Ulkonäkö

40/12,5 mg tabl: Pyöreä, valkoinen ja keltainen kaksikerroksinen tabletti. Halkaisija noin 9,25 mm. 80/12,5 mg tabl: Pyöreä, valkoinen ja vaaleanpunainen kaksikerroksinen tabletti. Halkaisija noin 10,5 mm.80/25 mg tabl: Pyöreä, valkoinen ja keltainen kaksikerroksinen tabletti. Halkaisija noin 12 mm.

Hinta ja pakkaustiedot