Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

konjugoidut estrogeenit, batsedoksifeeni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään hormonikorvaushoitona vaihdevuosien jälkeen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1 tabletti kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääke voidaan ottaa ruokailusta ja vuorokaudenajasta riippumatta. Tabletti niellään kokonaisena veden kanssa. Jos tabletin ottaminen unohtuu, se on otettava heti muistettaessa. Jos useampi kuin yksi tabletti unohtuu, vain viimeisin tabletti otetaan. Kahta annosta ei saa ottaa.

Vaikutustapa

Lääkkeen sisältämä estrogeeni korvaa elimistön heikentynyttä tai kokonaan puuttuvaa estrogeenin eli naishormonin tuotantoa, jolloin sen puutteeseen liittyvät oireet lievittyvät tai jäävät tulematta. Lääkkeessä on lisäksi batsedoksifeenia, joka estää kohdun limakalvon paksuuntumista estrogeenihoidon seurauksena.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on vatsakipu. Joskus saattaa esiintyä myös emättimen hiivatulehdusta, ummetusta, ripulia, pahoinvointia, lihaskramppeja ja veren rasva-arvojen muutoksia.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 ºC:ssa. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle. Läpipainopakkauksen suojapussin avaamisen jälkeen tabletit on käytettävä 60 päivän sisällä.

Ulkonäkö

Vaaleanpunainen, soikean muotoinen säädellysti vapauttava tabletti, jonka koko on 12 mm ja jonka toiselle puolelle on painettu ”0.45/20”.

Hinta ja pakkaustiedot