Markkinoija

BERLIN-CHEMIE/A. MENARINI

Vaikuttava aine

olmesartaani, amlodipiini, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan pureskelematta riittävän nestemäärän (esim. lasillinen vettä) kanssa ruokailusta riippumatta joka päivä samaan aikaan.

Vaikutustapa

Olmesartaani kuuluu ns. angiotensiini II -estäjien lääkeryhmään. Angiotensiini II on veressä esiintyvä aine, joka nostaa verenpainetta muun muassa supistamalla verisuonia ja lisäämällä aldosteronin, erään lisämunuaiskuoren erittämän hormonin, muodostumista. Olmesartaani estää angiotensiini II:n vaikutuksia, jolloin verenpaine laskee.

Amlodipiini kuuluu kalsiumestäjiin. Se vähentää verisuonia laajentamalla ääreisverisuonien aiheuttamaa vastusta verenkierrolle, jolloin verenpaine alenee.

Hydroklooritiatsidi on diureetti (nesteenpoistolääke), ja se alentaa verenpainetta poistamalla ylimäärän nestettä elimistöstä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä infektioita, huimausta, päänsärkyä, sydämentykytystä, mahavaivoja, lihaskouristuksia, nivelten turpoamista, tihentynyttä virtsaamista, voimattomuutta, raajojen turvotusta ja väsymystä. Alkoholi voi pahentaa huimausta. Mahdolliset huimaus, päänsärky, pahoinvointi tai väsymys voivat heikentää ajokykyä erityisesti hoidon alussa.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden aikana. Lääkkeen käyttöä ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

Vaaleanoranssi, pyöreä tabletti (halkaisija 8 mm), jonka toiselle puolelle on kaiverrettu C51.

Hinta ja pakkaustiedot