Markkinoija

CAMPUS PHARMA

Vaikuttava aine

midodriini

Käyttötarkoitus

Matalan verenpaineen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Päivän viimeinen annos on otettava viimeistään 4 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Vaikutustapa

Midodriini kuuluu adrenergisiksi ja dopaminergisiksi aineiksi kutsuttuun lääkeaineryhmään. Lääkitys lisää valtimoiden vastusta, jolloin verenpaine nousee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänahan kutina, kipu virtsatessa ja ihon meneminen kananlihalle. Joskus saattaa esiintyä myös tuntohäiriöitä, päänsärkyä, korkeaa verenpainetta makuulla ollessa, suutulehdusta, pahoinvointia, närästystä, kutinaa, vilunväristyksiä, punastumista, ihottumaa tai virtsaamisvaikeuksia. Jos ilmenee huimausta tai heikotusta, autolla ajamista on vältettävä.

Jos ilmenee rintakipua, sydämentykytystä, hengenahdistusta, päänsärkyä tai näön sumenemista, otettava heti yhteys lääkäriin. 

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä ei suositella raskauden aikana. Naisten on käytettävä ehkäisyä hoidon aikana. Lääkettä ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 30 °C.

Ulkonäkö

2,5 mg tabl: Valkoinen, pyöreä, halkaisija 6 mm. Toinen puoli sileä ja toisella puolella jakouurteen yläpuolella merkintä ”MID” ja alapuolella merkintä ”2.5”.5 mg tabl: Oranssi, pyöreä, halkaisija 7 mm. Toinen puoli sileä ja toisella puolella jakouurteen yläpuolella merkintä ”MID” ja alapuolella merkintä ”5”.

Hinta ja pakkaustiedot