Markkinoija

SANDOZ

Vaikuttava aine

lamotrigiini

Käyttötarkoitus

Lamotrigiini on epilepsialääke, jota voidaan käyttää myös kaksisuuntaisen mielialahäiriön masennusjaksojen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä aloitetaan pienellä annoksella, jota nostetaan vähitellen.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Ne voi liuottaa pieneen määrään vettä, tai pureskella tai niellä kokonaisina riittävän vesimäärän kanssa. Tabletit tulisi ottaa samaan aikaan joka päivä.

Vaikutustapa

Lamotrigiini estää keskushermostossa kouristuksia aiheuttavia hermosolujen purkauksia ja hillitsee kouristuksiin yhteydessä olevan glutamaatti -aminohapon toimintaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, kahtena näkeminen ja ihottumat. Joskus ilmaantuu myös huimausta, ärtyneisyyttä, uneliaisuutta, unettomuutta, vapinaa tai nivelkipuja. Erilaiset vatsaoireet, kuten pahoinvointi, oksentelu ja ripuli ovat myös mahdollisia. Ihottuman ilmaantuessa tulee ottaa yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Epilepsialääkkeitä on usein käytettävä myös raskauden aikana, koska äidin epilepsiakohtaus voi olla sikiölle haitallisempi kuin lääkkeen mahdollisesti aiheuttama vaara. Raskautta suunnittelevan tulisi neuvotella lääkityksestään lääkärin kanssa, samoin ehkäisytabletteja käyttävien. Lääkityksen aikana ei pidä imettää, koska lääkettä imeytyy jossakin määrin äidinmaitoon.

Säilytys

Säilytä alle 30°C.

Ulkonäkö

25 mg: Valkoinen tai lähes valkoinen, melko neliönmuotoinen tabletti, jossa toisella puolella merkinnät ”L” ja ”25”.50 mg: Valkoinen tai lähes valkoinen, melko neliönmuotoinen tabletti, jossa toisella puolella merkinnät ”L” ja ”50”.100 mg:Valkoinen tai lähes valkoinen, melko neliönmuotoinen tabletti, jossa toisella puolella merkinnät ”L” ja ”100”.200 mg: Valkoinen tai lähes valkoinen, melko neliönmuotoinen tabletti, jossa toisella puolella merkinnät ”L” ja ”200”.

Hinta ja pakkaustiedot