Markkinoija

LILLY

Vaikuttava aine

abemasiklibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään tiettyjen levinneiden rintasyöpämuotojen hoitoon yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kaksi kertaa päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan ruokailusta riippumatta, suunnilleen samaan aikaan joka päivä. Se niellään kokonaisena, ei saa pureskella, murskata eikä pilkkoa. Ei saa ottaa greipin eikä greippimehun kanssa.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat infektiot, verisolujen määrän väheneminen, ruokahalun heikkeneminen, makuhäiriöt, huimaus, mahaoireet, hiustenlähtö, kutina, ihottuma, uupumus, kuume ja maksa-arvojen muutokset. Joskus saattaa esiintyä myös lisääntynyttä kyynelvuotoa, laskimotukokset, ihon kuivuminen ja lihasheikkous.

Jos ilmenee kuumetta, otettava yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen. Lääke aiheuttaa usein ripulia, ja kun ripulijakso alkaa, siitä on ilmoitettava terveydenhuollon ammattilaiselle.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä käytetä raskauden aikana, mutta lääkäri harkitsee lääkityksen tarpeen. Hoidon aikana ja vähintään kolme viikkoa sen päättymisestä on käytettävä erittäin tehokasta ehkäisyä (esim. kahta eri estemenetelmää).

Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (alle 25°C).

Ulkonäkö

Hinta ja pakkaustiedot