Markkinoija

SERVIER

Vaikuttava aine

atorvastatiini, perindopriili

Käyttötarkoitus

Aiempien erillisinä valmisteina käytettyjen atorvastatiinin ja perindopriilin korvaava hoito osana sydän- ja verisuonitautien riskin hoitoa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi kapseli kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit otetaan aamuisin ennen ateriaa vesilasillisen kanssa suunnilleen samaan aikaan joka päivä. Niitä ei saa pureskella eikä murskata. Greippien syömistä ja greippimehun juomista suurina määrinä on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Atorvastatiini kuuluu statiineihin. Se  parantaa veren rasvatasoja.Perindopriili on angiotensiinikonvertaasin estäjä (ACE:n estäjä). Se laajentaa verisuonia, minkä ansiosta sydämen on helpompi pumpata niihin verta ja verenpaine laskee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä nenänielutulehdusta, yliherkkyyttä, verensokeriarvon nousua, huimausta, päänsärkyä, maku- tai tuntohäiriöitä, näön heikentymistä, korvien soimista, verenpaineen laskua, nenäverenvuotoa, yskää, hengenahdistusta, mahavaivoja, ihottumaa, kutinaa, lihaskouristuksia, nivel-, lihas- selkä-, raaja-, nielu- tai kurkunpääkipua, nivelien turvotusta tai voimattomuutta.

Saattaa heikentää ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Euvascor 10/5 mg: Koon 2 kova liivatekapseli, jossa vaaleansininen runko-osa, johon on painettu mustalla musteella ”10 5” ja vaaleansininen hattuosa, johon on painettu mustalla musteella ”image1.jpeg”. Kapseli sisältää valkoisia tai lähes valkoisia pyöreitä rakeita.

Euvascor 20/5 mg: Koon 2 kova liivatekapseli, jossa vaaleansininen runko-osa, johon on painettu mustalla musteella ”20 5” ja sininen hattuosa, johon on painettu mustalla musteella ”image1.jpeg”. Kapseli sisältää valkoisia tai lähes valkoisia pyöreitä rakeita.

Euvascor 40/5 mg: Koon 2 kova liivatekapseli, jossa sininen runko-osa, johon on painettu mustalla musteella ”40 5” ja sininen hattuosa, johon on painettu mustalla musteella ”image1.jpeg”. Kapseli sisältää valkoisia tai lähes valkoisia pyöreitä rakeita.

Euvascor 10/10 mg: Koon 2 kova liivatekapseli, jossa vaaleanvihreä runko-osa, johon on painettu mustalla musteella ”10 10” ja vaaleanvihreä hattuosa, johon on painettu mustalla musteella ”image1.jpeg”. Kapseli sisältää valkoisia tai lähes valkoisia pyöreitä rakeita.

Euvascor 20/10 mg: Koon 2 kova liivatekapseli, jossa vaaleanvihreä runko-osa, johon on painettu mustalla musteella ”20 10” ja vihreä hattuosa, johon on painettu mustalla musteella ”image1.jpeg”. Kapseli sisältää valkoisia tai lähes valkoisia pyöreitä rakeita.

Euvascor 40/10 mg: Koon 2 kova liivatekapseli, jossa vihreä runko-osa, johon on painettu mustalla musteella ”40 10” ja vihreä hattuosa, johon on painettu mustalla musteella ”image1.jpeg”. Kapseli sisältää valkoisia tai lähes valkoisia pyöreitä rakeita.

Koon 2 liivatekapselit ovat pituudeltaan noin 18 mm.

Hinta ja pakkaustiedot