Markkinoija

JANSSEN-CILAG

Vaikuttava aine

ibrutinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään erilaisten lymfoomien ja leukemioiden sekä muiden veritautien hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan aina suunnilleen samaan aikaan päivästä. Tabletit niellään kokonaisina, niitä ei saa rikkoa eikä pureskella. Ei saa ottaa greippimehun eikä pomeranssin kanssa. Jos annos unohtuu, se tulisi ottaa heti muistettaessa samana päivänä, ja seuraavana päivänä palataan normaaliin aikatauluun. Ylimääräistä annosta ei saa ottaa. 

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat hengitystie- ja ihoinfektiot, verisolumuutokset, päänsärky, verenvuoto, mustelmat, mahaoireet, ihottuma, lihas- ja nivelkivut, kuume ja turvotukset.

Joskus saattaa esiintyä myös virtsatieinfektiota, yleistulehduksia, ihosyöpää, huimausta, tuntohäiriöitä, näön sumenemista, ihon verenpurkaumia, punoitusta ja kynsien haurastumista.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25°C).

Ulkonäkö

140 mg: Keltaisenvihreä tai vihreä pyöreä tabletti (9 mm), jonka toiselle puolelle on kaiverrettu ”ibr” ja vastakkaiselle puolelle ”140”.

280 mg:  Purppuranvärinen pitkänomainen tabletti (pituus 15 mm ja leveys 7 mm), jonka toiselle puolelle on kaiverrettu”ibr” ja vastakkaiselle puolelle ”280”.

420 mg: Keltaisenvihreä tai vihreä pitkänomainen tabletti (pituus 17,5 mm ja leveys 7,4 mm), jonka toiselle puolelle on kaiverrettu”ibr” ja vastakkaiselle puolelle ”420”.

 560 mg: Keltainen tai oranssi pitkänomainen tabletti (pituus 19 mm ja leveys 8,1 mm), jonka toiselle puolelle on kaiverrettu”ibr” ja vastakkaiselle puolelle ”560”.

Hinta ja pakkaustiedot