Markkinoija

MSD

Vaikuttava aine

teditsolidi

Käyttötarkoitus

Aikuisten ja vähintään 12 vuotiaiden nuorten infektioiden, esimerkiksi ihoinfektioiden, hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen valmistaa infuusioliuoksen ja antaa lääkkeen suoneen.

Vaikutustapa

Teditsolidi estää bakteerien kasvua ja lisääntymistä. Lääke tehoaa parhaiten, kun sitä on elimistössä tarpeeksi suuria pitoisuuksia riittävän pitkään. Tämän vuoksi on tärkeää ottaa kuuri loppuun ja noudattaa annostusohjetta muutoinkin tarkkaan.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä, huimausta, pahoinvointia, ripulia, oksentelua, kutinaa tai väsymystä. Mahdolliset huimaus ja väsymys voivat heikentää ajokykyä. Jos ilmaantuu näköhäiriöitä, kuten muutoksia näöntarkkuudessa tai värinäössä, näön hämärtymistä tai näkökentän muutoksia, on otettava yhteyttä lääkäriin.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Hedelmällisessä iässä olevien naisten on käytettävä luotettavaa ehkäisymenetelmää hoidon aikana. Teditsolidi saattaa heikentää hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden tehoa, minkä vuoksi on käytettävä lisäksi toista ehkäisymenetelmää.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen tai luonnonvalkoinen jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot