Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

glasdegibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään akuutin myelooisen leukemian hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Ruokailusta riippumatta, suunnilleen samaan aikaan päivittäin. Jos annos unohtuu tai jää ottamatta, se otetaan heti muistettaessa, paitsi jos kulunut yli 10 tuntia aikaa. Jos potilas oksentaa, ei oteta korvaavaa annosta. 

Vaikutustapa

Lääkkeen vaikutuksesta syöpäsolujen aktiivisuus vähenee. Lisäksi syöpäsolujen resistenssi solunsalpaajille saattaa heikentyä, mikä voimistaa solunsalpaajien tehoa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat keuhkokuume, verisolujen vähyys, pienentynyt ruokahalu, makuhäiriö, verenvuoto, hengenahdistus, mahaoireet, ihottuma, hiustenlähtö, lihaskouristukset, nivelkipu, väsymys, painonlasku, kuume ja ääreisturvotus.

Joskus saattaa esiintyä myös virtsatieinfektioita, yleistulehdusta ja limakalvotulehduksia.

Jos ilmenee lihasoireita, on otettava viipymättä yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Ei pidä käyttää raskauden aikana. Ennen hoidon aloitusta tehdään raskaustesti raskauden mahdollisuuden poissulkemiseksi. Naispotilaiden käytettävä luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään 30 päivää hoidon jälkeen. Jos hoidon aikana tulee raskaaksi, on otettava yhteyttä lääkäriin. Jos miespotilaan kumppani on tai saattaa olla raskaana, miehen on käytettävä kondomia.

Ei tulisi käyttää imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa aikaisintaan 1 viikon kuluttua hoidon päättymisen jälkeen.

Lääke saattaa vaikuttaa haitallisesti miesten hedelmällisyyteen ja tästä tulisi neuvotella lääkärin kanssa ennen hoidon aloitusta.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Daurismo 25 mg kalvopäällysteiset tabletit

Pyöreä, keltainen kalvopäällysteinen tabletti (halkaisija 7 mm), jonka toiselle puolelle on kaiverrettu ”Pfizer” ja vastakkaiselle puolelle ”GLS 25”.

Daurismo 100 mg kalvopäällysteiset tabletit

Pyöreä, vaaleanoranssi kalvopäällysteinen tabletti (halkaisija 11 mm), jonka toiselle puolelle on kaiverrettu ”Pfizer” ja vastakkaiselle puolelle ”GLS 100”.

Hinta ja pakkaustiedot