Markkinoija

NOVO NORDISK

Vaikuttava aine

semaglutidi

Käyttötarkoitus

Tyypin 2 diabeteksen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti otetaan tyhjään mahaan mihin tahansa vuorokaudenaikaan. Se niellään kokonaisena, ja samalla juodaan pieni määrä vettä (enintään puoli lasillista eli noin 120 ml). Tabletteja ei saa jakaa, murskata tai pureskella. Lääkkeen ottamisen jälkeen on odotettava vähintään 30 minuuttia ennen syömistä, juomista tai muiden suun kautta otettavien lääkkeiden ottamista. Annoksen unohtuessa unohtunut annos jätetään väliin ja seuraava annos otetaan seuraavana päivänä. 

Vaikutustapa

Diabeteslääkkeet alentavat veren kohonnutta glukoosi- eli sokeripitoisuutta. Semaglutidi lisää insuliinin eritystä haimasta, mikä laskee glukoosipitoisuutta. 

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat verensokerin liiallinen lasku yhteiskäytössä muiden diabeteslääkkeiden kanssa, pahoinvointi ja ripuli. Joskus saattaa esiintyä myös muita mahavaivoja, ruokahalun heikentymistä tai uupumusta. 

Autolla ei saa ajaa, jos ilmenee matalan verensokerin oireita.

Raskaus ja imetys

Ei pidä käyttää raskautta suunniteltaessa, eikä raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Alkuperäisessä läpipainopakkauksessa, valolta ja kosteudelta suojassa. 

Ulkonäkö

3 mg tabl: Valkoinen tai vaaleankeltainen, soikea tabletti (7,5 mm x 13,5 mm), johon on kaiverrettu toiselle puolelle "3" ja toiselle "novo".7 mg tabl: Valkoinen tai vaaleankeltainen, soikea tabletti (7,5 mm x 13,5 mm), johon on kaiverrettu toiselle puolelle "7" ja toiselle "novo".14 mg tabl: Valkoinen tai vaaleankeltainen, soikea tabletti (7,5 mm x 13,5 mm), johon on kaiverrettu toiselle puolelle "14" ja toiselle "novo".

Hinta ja pakkaustiedot