Markkinoija

JANSSEN-CILAG

Vaikuttava aine

Ad26.COV2-S (rekombinantti)

Käyttötarkoitus

SARS-CoV-2-viruksen aiheuttaman COVID-19 -taudin ehkäisy.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä 1 injektio kerta-annoksena.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen, yleensä olkavarren lihakseen.

Vaikutustapa

Rokote saa immuunijärjestelmän (elimistön luontaisen puolustuksen) tuottamaan vasta-aineita ja verisoluja, jotka taistelevat virusta vastaan ja siten suojaavat COVID-19:ltä. Rokotteen sisältämä lisääntymiskyvytön adenovirus toimii kuljettimena, joka siirtää COVID-19 -viruksen piikkiproteiinin rakenneosaa ihmiselimistön soluihin. Piikkiproteiini saa aikaan immuunivasteen COVID-19 -viruksen aiheuttamaan tautia vastaan.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, pahoinvointi, lihaskipu, uupumus ja antopaikan kipu. Joskus voi esiintyä myös yskää, nivelkipua, kuumetta, antopaikan punoitusta tai turvotusta, tai vilunväristyksiä.

Jotkut haittavaikutukset voivat väliaikaisesti vaikuttaa ajokykyyn, ja tällöin on odotettava niiden loppumista ennen autolla ajamista.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytettävä ja kuljetettava pakastettuna (‑25 – ‑15 °C). Voidaan säilyttää myös jääkaapissa (2–8 °C) yhden enintään 3 kuukauden pituisen jakson ajan, joka ei saa ylittää alkuperäistä viimeistä käyttöpäivämäärää (EXP). Voidaan kuljettaa myös 2–8 °C:n lämpötilassa, kunhan noudatetaan asianmukaisia säilytysolosuhteita (lämpötila, aika). Sulatettu rokote ei saa jäätyä uudelleen. Pidä injektiopullot alkuperäisessä kartonkikotelossa. Herkkä valolle.

Avaamattoman rokotteen säilyvyys 9–25 °C:n lämpötilassa on yhteensä 12 tuntia. Tämä ei ole suositeltava säilytys- tai kuljetuslämpötila, vaan se on 2–8 °C:ssa 3 kuukauden ajan säilytettäessä ohjeellinen tilapäisten poikkeavien lämpötilojen yhteydessä.

Ulkonäkö

Väritön tai hieman keltainen, kirkas tai hyvin opalisoiva suspensio (pH 6–6,4).

Hinta ja pakkaustiedot